Genel Haberler
29.12.2021

Türkiye, Zirai İHA'sını Üretmeye Başlıyor

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Kıraç Havacılık Teknoloji Savunma A.Ş ,Kıraç Metal Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti., ve Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan ERBAY, Yagem Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Hamit TEKİN ve İHAMER Müdürümüz Dr.Öğr. Üyesi Masoud LATIFINAVID’in yer aldığı ‘’Hassas Tarımda Akıllı Uçuş Sistemlerine Sahip İnsansız Hava Aracı (İHA) ve İHA Üzerine Takılabilecek Çalkalanma Önleyicili Depo ile Değişken Oranlı Püskürtme ve En Az Sürüklenme (DRIFT) Etkisine Sahip İlaçlama Pülverizaratörü Geliştirilmesi’’ başlıklı proje önerisi T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından 17. Ar-Ge destek programı çağrısı kapsamında desteklenmiştir. Hocalarımızı tebrik eder, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz.

Diğer Haberler
universitemiz-rektoru-prof-dr-rahmi-er-universitemizde-docentlige-yukselen-dr-ogr-uyesi-huseyin-erbil-ozyoruku-kabul-ederek-docentlik-belgesini-teblig-etti_745301886.jpg
Rektörümüz Prof. Dr. Rahmi ER, Üniversitemizde Doçentliğe yükselen Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Erbil ÖZYÖRÜK’ü kabul ederek, doçentlik belgesini tebliğ etti.
14.05.2024
Devamını Gör
universitemiz-ahmyo-tarafindan-duzenlenen-2-havacilik-bilgi-yarismasi-sona-ermistir_2022171673.jpg
Üniversitemiz AHMYO tarafından düzenlenen 2. Havacılık Bilgi Yarışması Sona Ermiştir
14.05.2024
Devamını Gör
rektorumuz-prof-dr-rahmi-ere-ziyaret_442837434.jpg
Rektörümüz Prof. Dr. Rahmi ER’e Ziyaret
09.05.2024
Devamını Gör