Cumhuriyet konserimizde, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahne aldı

Cumhuriyet konserimizde, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tenor Oğuz Sırmalı, soprano Nihan İnan, bariton Umut Kosman ve piyano sanatçısı Elif Kosman sahne aldı. Sanatçılar, Atatürk’ün sevdiği türküler ve Atatürk’e ithaf edilen şarkıları seslendirdi. Sanatçılar, toplam 13 eseri izleyenlerle buluşturdu. Özellikle Selanik türkülerinde konukların duygusal anlar yaşadığı konser, Gençlik Marşı’nın coşku içinde söylenmesiyle tamamlandı. Konseri, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.  Dr. Cem Harun Meydan, akademik ve idari personel ile öğrenciler izledi.

Konser öncesi bir konuşma yapan Prof. Dr. Cem Harun Meydan, özgür ve çağdaş bir toplum oluşturmanın tek yolunun cumhuriyet olduğunu söyledi. Prof. Dr. Meydan, “Cumhuriyet bir paradigma değişimidir ve her alanda başlatılan müthiş atılımların başlangıç noktasıdır” dedi. Etkinliğin ardından konuklar, Türk Hava Kurumu’nun Gökyüzünden Türkiye Manzaraları başlıklı fotoğraf sergisini gezdi.