THK Üniversitesi ALICANTO’nun kurucu üyeleri arasında

THK Üniversitesi ALICANTO’nun kurucu üyeleri arasında…
Merkezi Kanada olan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’nün 2018’de başlattığı Yeni Nesil Havacılık Profesyonelleri Girişimi (NGAP) çerçevesinde dünyada havacılık eğitimi veren üniversitelerinin katılımıyla uluslararası toplantılar düzenlenmişti. NGAP çerçevesinde Uluslararası Havacılık ve Uzay Eğitim Kurumları Birliği (ALICANTO) 2018’in sonlarında üniversitelerin niyet beyanı alınarak oluşturulmuştu. İlk toplantısını 22 Eylül’de Kanada’da yapacak olan ALICANTO’nun kurucuları arasında THK Üniversitesi de yer aldı. Lisanslı havacılık eğitimi veren üniversitelerin küresel ölçekteki gelişmelerini yakından takip ederek işbirliği fırsatlarını çeşitlendirmesi için, üniversitemizin bu platformda aktif olarak yer alması önem taşıyor.
Dünyanın farklı ülkelerinden 20 üniversitenin üye olduğu ALICANTO hakkında detaylı bilgi için www.alicanto.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.