Türk Hava Kurumu Üniversitesi Tanıtım Günleri

Üniversitemizin Tanıtım Günleri etkinliğine katılım, bu yıl yaklaşık yüzde 40 artış gösterdi. 2018’de yapılan Tanıtım Günleri’ne katılım sayısı 10 günde 900’ü bulurken, aynı sayıya bu yıl ilk 7 günde ulaşıldı.
Tanıtım Günleri’ne katılıp aday öğrenciler ve aileleriyle sohbet eden Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, havacılığa olan ilgi artışın nedenini ‘kısa sürede yüksek kazançlı iş bulma imkanı’ olarak açıkladı. Üniversitenin Kariyer Planlama ve Mezunlar departmanının verilerini aktaran Nogaylaroğlu, “2018 yılında 480 mezun veren Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin özellikle Pilotaj, Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi ve Yer Hizmetleri bölümlerini bitiren öğrencilerin yüzde 32’si diploma töreninden önce, yüzde 56’sı 6 ay içinde, yüzde 12’si 1 yıl içinde farklı firmalarda işe kabul edildi. Diğer yandan, üniversitemizin Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunlarının yaklaşık yüzde 70’i diplomalarını aldıktan sonraki 2 ayda sektörde işe başladı. Mühendislik öğrencilerinin önemli bölümü, firmalarda staj yaparken işe kabul edildi. Üniversitede İşletme ve Lojistik Yönetimi bölümlerinin mezunları da sektörün öncü firmalarında kısa sürede iş buluyor” dedi.