TANZANYA BÜYÜKELÇİSİ’NDEN, THK ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET…

THK Üniversitesi’nin farklı kıtalardaki ülkelerle işbirliğini geliştirme, ortak projeler gerçekleştirme, bu ülkelerdeki üniversitelerle ortak ve çift diploma protokolleri, öğrenci ve öğretmen değişimine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, Tanzanya’nın Ankara Büyükelçisi Prof. Elizabeth K. Kıondo, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut’u ziyaret etti.

Büyükelçi Kiondo, Prof. Dr. Akbulut’la bir süre görüşüp Üniversite hakkında bilgi aldıktan sonra, Türkkuşu Yerleşkesi’ndeki Üniversite ve THK Havacılık Vakfı Tesislerini gezdi. Büyükelçi’ye ziyareti sırasında, Üniversite Genel Sekreteri Kudret Erkan ile Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr Haydar Ateş eşlik ederek bilgi verdi.

Uçuş simülatöründeki eğitime de katılan Büyükelçi Kiondo, o sırada derste olan mezun adayı pilotlar ile eğitmenlerden bilgi aldı ve simülatörde, pilotların çeşitli senaryolara karşı reaksiyonlarını yerinde izledi.

Ziyarette, Tanzanya Büyükelçiliği ile THK Üniversitesi arasında bir eğitim işbirliği protokolü hazırlanması da kararlaştırıldı.

Büyükelçi, ziyareti sırasında çok sıcak karşılandığını ve samimi duygularla ayrıldığını belirterek Üniversite yetkililerine teşekkür etti.