Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak geleceğimizi şekillendirecek olan sadece üniversite eğitimi alan değil, aynı zamanda ortaokul ve lisedeki gençlerimizin elinden tutarak, onların hayallerini gerçekleştirmeleri noktasında sahip olduğumuz güçlü akademik kadromuz, altyapımız ve donanımlarımız ile eğitimde dikey öğrenmeye destek veren yenilikçi bir model uyguluyoruz.

Bu kapsamda, Üniversitemiz Bilgi Toplumu Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki 2016 yılından günümüze yaklaşık 1000’e yakın 11 yaş üzeri gencimizin katıldığı, STEAM atölyeleri düzenledik.

Başta Havacılık ve Uzay olmak üzere, yarının yerli ve milli teknolojilerin geliştirecek günümüz gençlerine, STEAM Eğitimlerinin Robotik Kodlama, Model Uçak, Arduino ve 3 Boyutlu Tasarım atölyelerini MEB Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız bu protokol ile 3 (üç) yıl süre ile açmış bulunuyoruz.