Öngösterim Görseli

Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile TAI Arasında 04.05.2018 Tarihinde İşbirliği Protokolü İmzalanmıştır.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ-TAI), Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “istikbal göklerdedir”  vecizesinde göstermiş olduğu hedefe uygun olarak öncelikle ülkemizin ihtiyaç duyduğu sivil ve askeri hava aracı platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, yenilenmesi ve satış sonrası hizmet alanlarındaki teknoloji merkezidir. Bu haliyle Türk havacılık ve uzay sanayisinin mihenk taşı konumunda olan TAI, yerli ve milli projeler ile hem Türkiye de hem Dünya çapında önemli bir aktör haline gelmiştir. Üstlendiği bu misyon çerçevesinde mevcut birçok projeyi başarı ile sürdüren TAI, geleceğe yönelik önemli projelere de imza atmaktadır.

Ülkemizin savunma sanayinde yürüttüğü milli projeler ve yükselen sivil hava taşımacılığının her alanında akademik ve uygulamalı eğitimlerle yetiştirilmiş nitelikli insan gücüne ihtiyacı hızla artmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda ATATÜRK tarafından kurulan Türk Hava Kurumunun sahip olduğu bilgi, beceri ve tecrübelerini Türk gençliğine aktarmak için hayata geçirilen Türk Hava Kurumu Üniversitesi, öğrencilerinin Türk havacılık sektörüne katkısını şiar edinmiştir. Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan

Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile TAI arasında 04.05.2018 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Protokol kapsamında;

• Stajyer Mühendis programında, mühendislik bölümlerinde ki 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin haftada en az bir tam gün staj yapması,
  • Stajyer Teknisyen programında ise Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi programında eğitim gören öğrencilerin haftada en az bir tam gün staj yapması öngörülmektedir.

Öğrencilerimize, İşyeri Eğitimi kapsamında belirli gün/günlerde TAI tesislerindeki uygulama eğitimlerine katılmaları karşılığında Mesleki Eğitim Kanunu, Yönerge, Anlaşma ve Protokol esaslarına uygun olarak bir ücret ödenecektir.

Ülkemize ve havacılığa gönül vermiş öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz.